Easy QR Code Generator

QR kódok készítése néhány egyszerű lépésben

Egyszerű beállításokkal készíthet korlátlan számban, tetszőleges célra felhasználható QR kódokat a szoftver használatával. A szabványos QR kódok előállításáról egy megbízható és gyors működést biztosító programkönyvtár gondoskodik, amely a paraméterként megadott szöveges tartalomból készíti el néhány kapcsoló és beállítóelem segítségével a kívánt kimeneti QR kód képfájl tartalmát. Az ingyenesen használható alkalmazással pillanatok alatt előállítható a szükséges QR kód. A program egyszerűsége, felhasználóbarát felülete valamint gyorsasága, valós időben történő képgenerálást tesz lehetővé, ami azt jelenti, hogy a bemeneti szövegtartalom változást a QR kód kép változása azonnal követi.

QR kódokkal nagyon sok helyen lehet találkozni, elsősorban termékek kiegészítő információit, weboldalak URL címeit, közösségi oldaltartalmakat, promóciós kódokat, email-címeket, Wifi-hozzáféréseket és egyéb számtalan felhasználási terület adatait, információit tartalmazhatja. Az Easy QR Code Generator szoftver segítségével, akár otthoni, munkahelyi, non-profit vagy üzleti célokra is - létrehozhatja a saját, egyéni adattartalommal ellátott statikus QR kódjait. A Windows rendszerekre telepíthető alkalmazás egy költséghatékony megoldás, mivel bármilyen felhasználási területen és körülmények között ingyenesen használható. A szoftver önállóan működik, nem szükséges hozzá egyéb kiegészítő program telepítése vagy megléte. Az adatok biztonságát is figyelembe véve, a szoftver működése, valamint a kezelt információk kizárólag a felhasználó gépén és annak felügyelete alatt maradnak.

Az Easy QR Code Generator alkalmazás célja a statikus QR kódok (Quick Response Code) által reprezentált képek hatékony és gyors előállítása. A QR kódok vagy kétdimenziós vonalkódok, amelyeket általában az okostelefonok világában használnak, valamint széles körben alkalmaznak az iparban, a termékgyártás során, az internetes oldalakon és a marketing területén egyaránt. Az okostelefonok szinte mindig tartalmaznak egy kameramodult legalább egy speciális szkenner szoftverrel a QR kódok felismerésére, így bármely QR kód olvasható ezeken az eszközökön. A QR kód lehetővé teszi, hogy néhány hibajavító algoritmussal akár négyezer karaktert kódoljon egy kétdimenziós képen belül.

Gyors QR kód készítés azonnali megoldással

Amit tényleg érdemes megemlíteni az Easy QR Code Generator szoftver jellemzőiből az benne van a program nevében. Egyszerű használata nagyon gyors kimeneti kép előállítást tesz lehetővé a megadott paramétereknek megfelelően. A program a bemeneti adattartalom változást azonnal megjeleníti a felhasználó számára a kép előnézeti területén. A QR kódból elkészült kép elmenthető a helyi számítógépre egy meghatározott képformátumban. Támogatott kimeneti képformátumok a BMP, GIF, JPG és PNG, amelyekhez mentéskor opcionálisan pixelkódolási szint is megadható. Ezek a formátumok széles körben ismertek és egy megfelelő külső szoftver segítségével további feldolgozás céljából szerkeszthetőek.

QR kódok előállítása néhány kattintással

Saját QR kódok generálása még soha nem volt ennyire egyszerű. Nemcsak a szoftver sebessége figyelemre méltó, hanem az a tulajdonsága is a programnak, hogy a QR kód képét közvetlenül vágólapra lehet másolni egy gombnyomással. A vágólapra bemásolt kép így bármely más külső grafikus alkalmazásból is azonnal elérhető. Ezáltal közvetlenül felhasználható az adatbevitelt követően a QR kód kép és nem feltétlenül szükséges azt képformátumba menteni. Az egyszerűen használható kezelőfelület bármikor az alapértelmezett programbeállításokra visszaállítható. Ha az alapértelmezett beállításokkal készül a QR kód kép, akkor is biztosak lehetünk abban, hogy az bármely optikai barkód-szkenner eszközzel biztonságosan és hiba nélkül visszaolvasható lesz.

Könnyen kezelhető felhasználói programfelület

A program felhasználói felülete egyszerű, kezelése a kezdő felhasználók számára is könnyen értelmezhető és áttekinthető. A képernyő bal oldali területén jelenik meg a QR kód képe, alatta a tartalmazott adatmező, amely egyben a bemeneti információkat tartalmazza. A kód paraméterezése pedig a jobb oldalon elhelyezett beállítóelemek segítségével történik, amely a QR kód technikai tulajdonságait szabályozza. A látható képet elmenthetjük a "Save" gombra kattintva a kiválasztott fájlformátumba. A "Copy" gomb használatával pedig az aktuális kép bármikor a vágólapra másolható, hogy azt egy külső grafikus program feldolgozhassa.

Ingyenes QR kód generálás

Az Easy QR Code Generator alkalmazás fejlesztésének egyik fő célkitűzése volt még a szoftver ingyenes felhasználhatósága is bármilyen munkakörnyezetben. Ha otthoni, vállalati, non-profit, oktatási, kultúrális, marketing vagy üzelti területen kívánja felhasználni a termék által előállított QR kódokat, ez nem jelent egyik esetben sem problémát. A szoftver szabadon felhasználható és korlátan számú QR kód létrehozására ad lehetőséget. Bármely Windows operációs rendszerrel felszerelt számítógépre telepíthető. A szoftver működése, valamint a felhasználó által feldolgozott adatok tárolása és az adatfeldolgozás kizárólag a programot futtató gépen tárolódik, ahhoz senki más nem férhet hozzá.

Az Easy QR Code Generatorral készült QR kódok alkalmazási lehetősége

Easy QR Code Generator - QR kód képi információinak alkalmazása
Bármely kép tartalmazhat QR kódot egy körülhatárolt területen elhelyezve

Töltse le a QR kód generáló szoftvert

Az Easy QR Code Generator alkalmazás segítségével létrehozhat szabadon felhasználható QR kódokat tetszőleges mennyiségben, korlátozások nélkül. Az elkészült QR kód kép fájlokat felhasználhatja weboldalak grafikai elemeként, illusztrációként, digitális kiadványokban, PDF fájlokban, termékek csomagolásán, stb. A QR kód képfájlok megoszthatók, kinyomtathatók, közvetlenül vágólapra másolhatók, egyéb külső grafikus programok segítségével továbbszerkeszthetők. Az egyszerű és könnyen áttekinthető felhasználói felület mellett, a gyorsasága, sokoldalú felhasználhatósága és az alkalmazás ingyenes felhasználási lehetősége is rendelkezésre áll. Az Easy QR Code Generator nem igényli egyéb programkiegészítő telepítését. A szoftvert használhatja bármely környezetben korlátozások nélkül, a kezelt adatok biztonságban, mindig a felhasználó felügyelete alatt maradnak.

QR kódok létrehozása ingyenes szoftverrel

QR kódok azonnal

Az Easy QR Code Generator segítségével néhány egyszerű beállítással könnyedén létrehozhatja saját QR kódját.
A letöltés és telepítés után el kell indítania az alkalmazást.

Villámgyors működés

Adatbemenetként írjon a szövegmezőbe tetszőleges tartalmat, amelynek eredményét QR kód formájában szeretné visszakapni. A szoftver a valós képet azonnal megjeleníti a képterületen.

Hatékony 2D kód generálás

A program ingyenesen felhasználható bármilyen alkalmazási célra, bármilyen munkakörnyezetben korlátozások nélkül, segítségével korlátlan számú QR kód előállítására nyílik lehetőség.

A szoftver a megadott szövegalapú adattartalom alapján statikus QR kódokat állít elő néhány technikai beállítást figyelembe véve. Egyszerű szöveg, valamint speciális adattartalom átalakítására is képes, amelyek UTF-kódolással lesznek ellátva. A különleges adattípus lehet például sms, email cím, személyes elérhetőségi adat, telefonszám, weboldal URL, közösségi médiamegosztás, kriptovaluta információ, találkozó/esemény, telefonhívás, Wifi-elérés, vCard adat. Az Easy QR Code Generator segítségével a QR kódok minden esetben egy támogatott kép formátumban (BMP, GIF, JPG, PNG) kerülhetnek mentésre. Lehetőség van továbbá a megjelenített kép vágólapra történő másolására, amely lehetővé teszi, hogy az így bemásolt képet egy külső grafikus program feldolgozza. Természetesen több QR kód előállítására is lehetőség van, a különálló kódokat egymás utáni bevitellel és a mentésekkel kell sorrendben elvégezni.

Tetszőleges felhasználási területek

Az Easy QR Code Generator fejlesztésének célja volt, hogy tetszőleges számú QR kódból (Quick Response Code) készült képeket legyen képes előállítani egyszerű beállítási lehetőségekkel. A bármilyen célra ingyenesen használható szoftver segítségével a felhasználó előállíthatja a szükséges adattartalommal a kimeneti QR kód képét. A QR kódok felhasználási területe rendkívül széles és hasznos az információhordozó tulajdonságai miatt, valamint az intelligens mobiltelefonok elterjedésével általánossá vált. A szoftver képes a bemeneti szöveges adatnak megfelelően statikus QR kódokat előállítani és azokat különböző képformátumokban menteni. A vágólapra másolt QR kód képet akár egy külső fotó- vagy kép vízjelező alkalmazásba is közvetlenül beilleszthetjük egy új vízjel rétegként. Leggyakoribb elterjedési területe a termékgyártás és az ipari felhasználás mellett az internet világa, ahol általában URL-eket, közösségi megosztásokat, email címeket, termékkódokat tárolhat, amelyek segítségével a mobileszközök kamerafunkcióinak használatával a kódolt információ elérhetővé válik.

QR kódok bármely alkalmazott környezetben

QR kódok nemcsak az internet világában elterjedtek, hanem az ipar, tervezés, gyártástechnológiában is. Eredetileg a Denso Wave vállalat fejlesztette ki, amely ma is a QR kód védjegy tulajdonosa. Az Easy QR Code Generator szoftverrel előállított QR kódok szabadon felhasználhatók bármilyen célra. Mentse el a QR kód képét a szükséges méretben, majd egy alkalmas grafikus, képszerkesztő vagy kiadványszerkesztő szoftverrel dolgozza azt fel. Ha szükséges, töltse fel a weboldalára egy böngészők által támogatott formátumban (GIF, JPG, PNG) és állítsa be a megfelelő URL hivatkozást. Közösségi oldalakon ikon, logo vagy profilképként is használható, amely kiválóan alkalmas lehet az adott közösségi oldal vonatkozó információinak tárolására és közlésére.

Az Easy QR Code Generator megjelenése a vezérlőelemekkel

Az Easy QR Code Generator megjelenése a vezérlőelemekkel
 1. A kódolásra szánt adatbeviteli mező UTF-támogatással
 2. A szerkesztés alatt álló QR kód valósidejű képe
 3. QR kód szimbólum méret beállítás
 4. Hibakorrekciós szint (ECC) beállító
 5. Kép megjelenítési beállítások (margó, keret, kitöltés)
 6. Kimeneti kép méreteinek megadása képpontokban
 1. Kép pixelformátumára vonatkozó választható technikai opció
 2. Adatbeviteli szövegmező szerkesztőgombjai
 3. Program alapbeállítások
 4. Opcionális egyedi QR kód készítő alkalmazás
 5. QR kód kép másolás a vágólapra
 6. QR kód mentés a támogatott kimeneti képformátumokba (BMP, GIF, JPG, PNG)

Kimeneti kép előállításának lépései

 • Az adatbeviteli mező pontos kitöltésével adja meg a kódolni kívánt bemeneti adatot (1-es adatmező)
 • A bemeneti adattartalom módosításának eredményét azonnal láthatja a képterületen (2-es megjelenítési terület), ami a valós QR kód képét mutatja
 • A megjelenés (5-ös vezérlők) módosításával állítsa be a QR kód képének alapvető megjelenési formáját
 • A QR kód beállításait tovább finomíthatja a technikai opciók szabályozásával (3-as, 4-es választógombok)
 • A képméret megadásával határozza meg a kimeneti képformátum felbontását (képpontban)
 • Ha nincs szüksége a QR kód fájlként való mentésére, használhatja a "Copy" gombot a kép vágólapra történő másolásához (11-es gomb)
 • Mentés előtt megadhatja a kimeneti képformátumok (BMP, GIF, JPG, PNG) pixelformátum beállításait (7)
 • Kattintson a "Save" gombra a QR kód képének megadott fájlba történő mentéséhez
 • Mentés után a fájl a kijelölt mappában fizikailag létrejön, ez beállítástól függően megjeleníthető az operációs rendszer alapértelmezett képkezelő alkalmazásával

Gördülékeny QR kód generálás

Többféle QR kódot előállító szoftveres megoldás létezik, akadnak köztük ingyenesen használható alkalmazások is. Ezek közé tartozik az Easy QR Code Generator, amely bármilyen felhasználási környezetben - otthoni, oktatási, üzleti, non-profit, marketing, gazdasági, egészségügyi, stb. területeken is egy ingyenesen használható QR kód generátor szoftver. Az alkalmazás által létrehozott QR kódokat bármilyen célra és helyen felhasználhatja, legyen az weboldal kép, termékinfomáció megjelenítés, Word dokumentum beágyazott kép, Photoshop vagy InDesign grafikus forrásállomány. A feladattól függetlenül a létrehozott statikus QR kód kép fájlokat költségek nélkül előállíthatja és felhsználhatja.

A szimbólum méret

A QR kódok legkisebb elemét, amely alapesetben a fekete vagy fehér színű négyzetes képterületekből állnak, szimbólumnak nevezik. Ezek a szimbólum területek lehetnek különállóak vagy összefüggőek is. A fekete és fehér színtől eltérő szimbólum színkombinációk használatát a modern nagyfelbontású optikák tették lehetővé. Az Easy QR Code Generator által létrehozható statikus QR kódok ezt az eredeti szabványspecifikációt használják, de ettől eltérő, egyedi QR kódok létrehozására alkalmas szoftver is elérhető. A QR kódok szimbólum mérete meghatározza a kép fizikai paramétereit (képpont szélesség és magasság). Legkisebb szimbólum méret a 21, a legnagyobb pedig a 177 szimbólum egységből álló QR kód. A szimbólumokból álló QR kódok pozíció felismerő mintákból, időzítő mintákból, formátum információból, hibajavítási szintből és az adatinformációból tevődnek össze. Az alkalmazás alapértelmezés szerint az "Auto" szimbólum méretet a bemeneti adattól függően és a beállított hibajavítási szint kombinációjaként határozza meg.

A szerkesztés alatt álló QR kód képének legfontosabb beállításai

Easy QR Code Generator - A QR kód megjelenésének beállítása
A kép megjelenési tulajdonságainak beállítására szolgáló vezérlőelemek

Hibakorrekciós szint beállítása (ECC - Error Correction Capability)

A QR kódok a képfelismerést segítő kiegészítő hibajavítást is tartalmaznak minden esetben, amelyek a Reed-Solomon hibajavítási kódolást használják. Ez a hibajavító algoritmus lehetővé teszi az értékes adattartalom dekódolását abban az esetben is, ha a QR kód sérült vagy hiányos. Az Easy QR Code Generator a szabványnak megfelelően négyféle hibakorrekciós szintet (ECC) támogat, valamint az "Auto" szintet, amely automatikusan az adattartalomnak megfelelően állítja be ezt az értéket. Az ECC szint értéke befolyásolja a QR kód szimbólum méretét. A Reed-Solomon kód ECC szintjei a következők lehetnek, amelyek százalékos értékben határozzák meg a lehetséges maximális hibakorrekció szintjét:

 • Auto - Automatikus (algoritmikus számítás)
 • L - Alacsony (7%-os adatvesztés)
 • M - Közepes (15%-os adatvesztés)
 • Q - Minőségi (25%-os adatvesztés)
 • H - Magas (30%-os adatvesztés)

Kimeneti képformátumok (kép pixelformátum)

A beállításoknak megfelelő QR kód képet szükség esetén bármikor a vágólapra lehet másolni. A vágólapra másolt kép külső grafikai programmal feldolgozható, dokumentumba illeszthető és tetszés szerinti módon használható fel. Ha valamilyen támogatott kimeneti képformátumba kell a képet menteni, előtte lehetőség kínálkozik a kép pixelformátumának beállítására, amely csupán a kép technikai jellemzője, de adattömörítést jelenthet. Ez képpontonként 1, 4, 8, valamint 24 bites lehet, az alapértelmezett (4 bites) képpont ábrázolás a legtöbb esetben megfelelő. Az elkészült QR kód képét háttérmeghajtóra menthetjük a "Save" gomb megnyomásával. A támogatott kimeneti képformátumok a GIF, BMP, JPG/JPEG, PNG lehetnek, amelyek kiválasztása a felhasznált igényektől függ és tetszés szerint állítható. Az ajánlott képformátum a PNG (Portable Network Graphics), amely egyben az alapértelmezett formátum is. A PNG kimeneti képformátum az egyik legszéleskörűbben használható, legyen az grafikus képfeldolgozás, dokumentumszerkesztés, infografika készítés vagy akár az online használat is.

Adatbiztonság a felhasználás során

Számos QR kód generáló szoftver, alkalmazás létezik, leggyakrabban az online megoldásokkal találkozhatunk. Az online QR kód generálás a legegyszerűbb felhasználási mód, de cserébe néhány kényszerű lépést meg kell tenni, hogy használható legyen a szolgáltatás. Ez jellemzően minimum egy regisztrációt igényel, amelynek során létrejön egy felhasználói fiók, melyen keresztül egy böngésző segítségével elő lehet állítani a QR kódot. Valójában ennek több hátránya van mint előnye, mert adataink külső fél kezébe kerülhetnek és kerülnek is. Ez komoly adatbiztonsági problémákat vethet fel. Az Easy QR Code Generator program használatával az online adatkezelésből fakadó aggodalmakat el lehet felejteni, mert az alkalmazás kizárólag offline QR kód generálást alkalmaz, minden egyéb kiegészítő (harmadik féltől származó) szoftver használata nélkül. A kezelt és felhasznált adatok mindvégig a felhasználó teljes körű kontrollja alatt maradnak.

Az Easy QR Code Generator szoftver felhasználói felülete

Az Easy QR Code Generator szoftver tulajdonságai

 • Villámgyors QR kód generálás
 • Ingyenes és korlátlan felhasználási mód
 • Valósidejű képalkotás
 • Szabványszintű QR kód előállítás
 • Automatikus QR kód szimbólum méretek
 • Többszintű hibakorrekció (ECC)
 • Finomhangolható képi megjelenés
 • Állítható képméretek
 • BMP, GIF, JPG, PNG kimeneti képformátumok
 • Automatikus DPI képfelbontás
 • Egyszerű kezelhetőség
 • UTF-kódolású bemeneti adat
 • Vágólap támogatás
 • Pixelformátum (BPP) beállítás
 • Automatikus képfelbontás
 • Szabályozható külső képi megjelenítés
 • Áttekinthető programfelület
 • Ingyenes frissítések
 • Sokoldalú felhasználási lehetőség
 • Részletes dokumentációk és oktatóanyagok
 • Önálló telepítés, belső működési mód
 • Nincs szükség egyéb kiegészítő programkönyvtárra
 • Magas szintű adatbiztonság és adatvédelem

Az Easy QR Code Generator letöltése

Az Easy QR Code Generator Windows szoftver segítségével ingyenesen és tetszőleges számú QR kódot állíthat elő, melyeket bármilyen felhasználási környezetben használhat, korlátozások nélkül.

Easy QR Code Generator screenshot
Alkalmazás neve:
Easy QR Code Generator
Rövid leírás:
Ingyenes QR kód generátor szoftver
Aktuális verzó:
1.84
Nyelv:
English
Megjelenés dátum:
January 16, 2024
Telepítő méret:
16.19 MB
 • Windows 7, 8, 10, 11 Operating System (32 & 64-bit)
 • 2 GHz CPU Intel, AMD Athlon 64 Processors
 • 1 GB System Memory
 • 30 MB Hard Disk
 • Version 1.84 (Released on Jan 16, 2024)
  • Too long data error fixed
  • Upscaled icons for high DPI displays
  • Proper window positioning at start
  • Update outbound links to fmcoders.com domain
  • Minor graphical updates
 • Version 1.8 (Released on Jun 22, 2023)
  • Added BMP, GIF, JPEG, PNG output image support
  • Image pixel format (BPP) settings
  • Minor graphical updates
 • Version 1.54 (Released on May 10, 2023)
  • Fixed Windows scaling and sizing
  • Changed icons
  • Movable main window by dragging panels
  • Small code bugfixes
 • Version 1.51 (Released on Oct 15, 2022)
  • Cleaner user settings interface
  • Small functionality fixes
 • Version 1.5 (Released on March 11, 2022)
  • Unicode encoding data support
  • Added QR symbol size settings
  • Border, margin, padding settings around the QR code image
  • Added some easy-to-use functions
  • Re-designed GUI
 • Version 1.2 (Released on April 27, 2015)
  • New installer with code signing certificate
 • Version 1.1 (Released on Feb 20, 2014)
  • Fixed installer
 • Version 1.0 (Released on Jan 30, 2014)
  • Initial release
  • Used Embarcadero RAD Studio IDE platform

Gyors és ingyenes QR kód készítés

Az Easy QR Code Generator egy teljesen ingyen használható számítógépes szoftver, amely QR kódok (Quick Response code vagy 2D vonalkód) különböző kimeneti képformátumú előállítására képes. Az alkalmazás segítségével korlátlan számú statikus QR kódot lehet generálni, amelyet egy villámgyors és valósidejű megjelenítést lehetővé tevő szoftverkönyvtár működtet.

QR kódok minden területen

Nagyon sok helyen találkozhatunk QR kódokkal (Quick Response code) sajtóban, termékcsomagoláson, interneten, hivatalos iratokon, fényképeken, plakátokon, hírdetményeken, stb. Az okostelefonok elterjedésével a QR kódok könnyűszerrel, bárki számára értelmezhető és olvasható szöveges eredményt adnak vissza a QR kód sikeres szkennelése után. Az ipar- és gyártástechnológia már évtizedek óta használja a QR kódokat a sokoldalú felhasználhatósága miatt. Az Easy QR Code Generator egy Windows operációs rendszereken futtatható ingyenes alkalmazás, amellyel bárki, felhasználási területtől függetlenül előállíthatja a kívánt adattartalomnak megfelelő QR kódjait.

Egyszerű és áttekinthető működési mód

Az alkalmazás a precíz és megbízható működés mellett a gyorsaságával és a könnyen áttekinthető kezelői felületével segíti a QR kódok előállítását a bemeneti UTF-kódolású szöveges adatból. Az automatikus szimbólum méret és a hibajavítási képesség (ECC) szint alapbeállításaival azonnal a rendelkezésre áll a képernyő előnézeti területén a QR kód képe. A generált képet egy gombnyomással a kívánt mappába mentheti a támogatott (BMP, GIF, JPG/JPEG, PNG) formátumok valamelyikének megadásával. Az így elkészült QR kódot bármikor feltöltheti egy weboldalra vagy közösségi oldalára, illusztrációként, email csatolmányként, dokumentum mellékletként vagy grafikus objektumként feldolgozhatja. A program önálló működésre képes, így nem szükséges egyéb kiegészítő program telepítése vagy megléte a használatához. A kezelt adatok biztonságban vannak, mert a szoftver saját QR kód generáló algoritmust használ, ezáltal lehetővé teszi a teljeskörű adatvédelmet.

Kérdések a Easy QR Code Generator alkalmazással kapcsolatban

A QR kódok, azaz a gyors válasz kódok kétdimenziós vonalkódok, amelyek egyre inkább elterjedtek a mai digitális világban. Különböző típusú információk tárolására alkalmasak, beleértve URL-címeket, szöveget, elérhetőségi adatokat vagy termékinformációkat. A QR kódok felhasználási területei széleskörűek és változatosak. A marketingkampányoktól kezdve az érintés nélküli fizetésig a QR kódok megtalálhatók a reklámokban, csomagolásokban, rendezvényjegyekben, digitális étlapokban és még sok másban. Gyors és egyszerű hozzáférést tesznek lehetővé az információkhoz vagy műveletekhez, ha egyszerűen beolvassa a kódot egy okostelefonnal vagy QR kód olvasóval. Kényelmük, sokoldalúságuk és az offline és online világot összekötő képességük a QR kódokat a modern kommunikáció és interakció szerves részévé tette.

A QR kódok egyszerűsége mögött érdekes technikai háttér rejlik. A QR kódok fekete-fehér modulokból álló mátrix segítségével jönnek létre, ahol minden modul egy-egy információdarabot képvisel. Ezek a kódok olyan hibajavítási technikákat használnak, mint például a Reed-Solomon hibajavítás, amelyek biztosítják, hogy még akkor is pontosan leolvasható legyen a kód, ha egy része megsérül vagy eltakarják. A QR kódok különböző adattípusokat támogatnak, többek között URL-címeket, szöveget és email címeket. Ezenfelül a QR kódok a hagyományos vonalkódokhoz képest nagy mennyiségű adatot képesek tárolni, ami sokoldalúvá és széles körben alkalmazhatóvá teszi őket.

A QR kód szimbólum a vizuális megjelenítésén túlmutató jelentést hordoz. A négyzet alakú forma és a sarkokban lévő pozicionáló jelölések lehetővé teszik a könnyű felismerést és igazítást a beolvasás során. A fekete és fehér modulok mintái kódolják a kódban található tényleges információkat, a weboldal URL-jétől kezdve a kapcsolattartási adatokig. Emellett a QR kódot körülvevő csendes zóna biztosítja, hogy az egyértelműen megkülönböztethető legyen a környező elemektől.

A QR kódok ECC (Error Correction Capability - Hibakorrekciós képesség) szintje alapvető szempont, amely meghatározza a QR kódok sérüléssel vagy torzulással szembeni ellenálló képességét. A QR kódok különböző ECC-szintekkel hozhatók létre, az L (alacsony) és a H (magas) között. Az ECC-szint határozza meg a kódhoz hozzáadott redundancia mértékét, amely lehetővé teszi, hogy a kód különböző mértékű sérülésekkel szemben ellenálljon. A magasabb ECC-szintek nagyobb hibajavítási képességet biztosítanak, így a QR kód robusztusabbá és olvashatóbbá válik még akkor is, ha részben elfedett vagy sérült. A megfelelő ECC-szint kiválasztása az adott felhasználási esettől függ, a magasabb ECC-szintek olyan kritikus alkalmazásokhoz alkalmasak, ahol az olvashatóság kulcsfontosságú, míg az alacsonyabb szintek elegendőek lehetnek kevésbé kritikus helyzetekben.

A Bitmap Picture Pixel Format (BPP) a digitális képreprezentáció egyik alapvető szempontja. A bitképes képben az egyes pixelek színének ábrázolására használt bitek számára utal. A BPP határozza meg a megjeleníthető színtartományt, a magasabb BPP-értékek nagyobb színpalettát és nagyobb színmélységet biztosítanak. Az általános BPP-értékek közé tartozik az 1 bites (fekete-fehér), a 8 bites (256 szín), a 16 bites (65 536 szín) és a 24 bites (valódi szín). A BPP befolyásolja a képminőséget és a fájlméretet, a magasabb BPP-értékek pontosabb színvisszaadást, de nagyobb fájlméretet eredményeznek.

A BMP, GIF, JPG és PNG népszerű képformátumok, mindegyiknek megvannak a maga egyedi jellemzői. A BMP (Bitmap) egy veszteségmentes formátum, amely megőrzi a képminőséget, de gyakran nagy fájlméretet eredményez. A GIF (Graphics Interchange Format) egyszerű képek és animációk készítéséhez a legalkalmasabb, támogatja az átlátszóságot és a korlátozott színpalettát. A JPG (Joint Photographic Experts Group) egy veszteséges formátum, amely nagy tömörítést ér el, így ideális fényképekhez, de némi részletességveszteséggel járhat. A PNG (Portable Network Graphics) veszteségmentes formátum, amely támogatja az átláthatóságot, és széles körben használják webes grafikákhoz és éles élekkel rendelkező képekhez.

Az UTF-kódolás, a Unicode Transformation Format rövidítése, egy olyan karakterkódolási séma, amely megkönnyíti a különböző írásrendszerek és nyelvek különböző karaktereinek és szimbólumainak megjelenítését. Szabványosított módot biztosít a szöveg digitális formátumban történő kódolására és dekódolására, biztosítva a különböző platformok és eszközök közötti kompatibilitást. Az UTF-kódolás a karakterek széles skáláját támogatja, beleértve az ASCII, a latin betűs írásmódok, a cirill betűs írásmódok, az ázsiai írásmódok és sok más karaktert.

Az optikai szkenner figyelemre méltó technológia, amely forradalmasította a dokumentumfeldolgozást és az adatrögzítést. A dokumentumszkenner vagy képolvasó néven is ismert eszköz a fizikai dokumentumokat digitális képpé alakítja át. A szkenner optikai érzékelők segítségével rögzíti a dokumentum felületén lévő szöveget és képeket, majd elektronikus formába fordítja azokat. Az optikai szkennerek felbecsülhetetlen értékűvé váltak az olyan iparágakban, mint a banki, az egészségügyi és a közigazgatási szektor, lehetővé téve a hatékony dokumentumkezelést, archiválást és adatkivonást.

A 2D kód, más néven kétdimenziós kód, a vonalkódok olyan típusa, amely az információt függőleges és vízszintes dimenzióban is megjeleníti. A hagyományos 1D vonalkódokkal ellentétben, amelyek csak korlátozott adatokat képesek tárolni, a 2D kódok sokkal több információt képesek kódolni, beleértve szöveget, URL-címeket, elérhetőségi adatokat és akár multimédiás tartalmakat is. Ezek a kódok különböző formátumokban, például QR kódok és Data Matrix kódok formájában kaphatók, és okostelefonokkal vagy speciális szkennerekkel könnyen beolvashatók.

Ingyenes QR kód generátor

Nagyszerű lehetőséget kínál QR kódok előállítására az Easy QR Code Generator alkalmazás, amely költségek nélkül, teljes körű és szabad felhasználást biztosít korlátlan számú QR kód létrehozására. A program valós idejű képgenerálási módszert alkalmaz, ezért a bementi szöveges adat változásával azonnal láthatóvá válik a QR kód szabványának megfelelő formátumú kép a megjelenítési területen. Az alapértelmezett technikai beállítások mellett lehetőség van a szimbólum méretének közvetlen megadására, a hibajavító képesség (ECC) szintjének meghatározására, valamint a kimeneti kép felbontásának beállítására is.

Az egyszerűen kezelhető és könnyen áttekinthető felhasználói felület a QR kód készítésben kevésbé jártas felhasználók számára is könnyű kezelhetőséget biztosít. Használatához nem szükséges technikai háttértudás, az alapértelmezett beállításokkal azonnal képes a bemeneti adatoknak megfelelően a QR kód képének előállítására. Az alkalmazás által támogatott kimeneti képformátumok a BMP, GIF, JPG és PNG bitmap formátumok, amelyek igény szerint megadhatók mentéskor. Szükség esetén a kép pixelformátuma szabályozható. Nem feltétlenül kell a QR kód képet menteni, lehetőség van a megjelenített képet vágólapra másolni további feldolgozás céljából.

Az Easy QR Code Generator tetszőleges környezetben és korlátozások nélkül használható, segítségével a szoftver képes a szabványnak megfelelő QR kódokat előállítani. A program ingyenes használata lehetővé teszi, hogy igény szerinti szöveges bemeneti adatot alakítson át QR kódokká, amelyek termék információkat, URL-eket, email tartalmakat, közösségi megosztásokat, Wifi-hozzáférést, kriptovaluta tranzakciókat, egyszerű szöveget, sms-t, eseményt, stb. tartalmazhatnak. A QR kódok létrehozásakor a felhasznált adatok teljes biztonságban vannak, az alkalmazás saját algoritmust használ a képek generálásához.

Egyedi megjelenésű QR kódok tervezése

Az Easy QR Code Generator alkalamzás segítségével rendkívül hatékonyan és gyorsan lehet a QR kódokat előállítani.

Emellett gyakran merülhet fel az igény pl. marketingkampányok, ipari formatervezés, weboldal szerkesztés, kiadványszerkesztés, grafikus tervezőmunkák, stb. során, hogy az így előállított QR kódoknak egyéni megjelenést kölcsönözzünk. Az egyedileg tervezett és akár tömegesen legyártott QR kódok mindenképpen figyelemfelkeltőek, alkalmazásukkal a cég, termék, marketingkampány, weboldal megjelenése kihangsúlyozza annak egyediségét, különlegességét. A Visual QR Code Designer erre a célra lett kifejlesztve, melynek használatával lehetővé válik az egyedi forma- és színvilággal rendelkező, különleges megjelenésű és kialaktású QR kódok tervezése és létrehozása.

Személyre szabott, egyéni kialakítású QR kódok létrehozása

A Visual QR Code Designer szoftver számos szimbólum alakzatot, előre elkészített sablont, színpalettát, többféle exportálási lehetőséget támogat, így egyszerre több fájlformátumot is exportálhat. Többféle tartalomtípus natív kódolását is támogatja, beleértve az URL-eket, a sima szöveget, közösségi megosztást, email-t, telefonhívást, SMS-t, WiFi hubokat, kriptovalutákat és eseményeket, mindezt többnyelvű felhasználói felülettel. A professzionális tervező szoftver használatával egyedi QR kódokat hozhat létre akár vektoros kimeneti fájlformátumokkal is, emellett tömeges adatok kötegelt módban történő QR kódokká való átalakítását is egyszerűen megvalósíthatja.