FM JPG To PDF Converter Pro

JPG képek kötegelt módú átalakítása PDF formátumba

A szoftver használata lehetővé teszi, hogy JPEG/JPG és más bitmap képformátumú fájlokat PDF dokumentumokká alakítson át egyidőben, kötegelt feldolgozási üzemmódot használva. A képekből álló elkészítendő PDF fájl tulajdonságai testreszabhatóak, méretei és a képek elhelyezkedése az oldalakon pontosan beállítható, a szoftver használata nem igényel különleges szakértelmet. A kimeneti fájl egy szekvenciálisan képekből álló, egységes megjelenésű PDF képarchívum lesz, amely bemenetként sorrendben a meghatározott képeket tartalmazza, különleges kimeneti PDF tulajdonságokat is elérhetővé téve.

Az FM JPG To PDF Converter Pro alkalmazás működésének alapja a kimeneti PDF oladalméretének beállítása és a tartalmazott képfájlok pontos elhelyezkedésének meghatározása a lapon belül. Egyszerűen értelmezhető grafikus vezérlőelemek segítik a beállítások végrehajtását, amelyek egy vizuális beállítópanelen folyamatosan nyomonkövethetők. A Windows rendszerekre fejlesztett szoftver a gyors konverziós sebességén kívül opcionálisan elérhető és teljes értékű hozzáférést kínál egy beépített képkereső modulhoz, amely nagy felbontású képek, fotók, grafikus állományok azonnali integrációját teszi lehetővé a felhasználó számára.

Bitmap képek csoportos átalakítása PDF formátumba

Ennek a konverziós szoftvernek a használata segítséget nyújthat abban, hogy egy lépésben alakítson át JPG és egyéb támogatott képformátumokból álló, rendszerint valamilyen szempontból csoportosított képeket PDF fájlokká. Hatékonyan készíthet csak képekből álló fényképalbumokat, infografikákból álló termékbemutatóra szánt prezentációkat, emellett grafikus képformátumokból állíthat elő egyszerű beállításokat alkalamazva kimeneti PDF formátumú fájlokat. A kötegelt működési mód lehetővé teszi, hogy hatékonyan és gyorsan valósítson meg JPG képek és PDF formátumok közötti konverziót, a megfelelő minőségű és a kimeneti beállításokhoz alkalmazkodó megjelenítési módokat. A főbb PDF paraméter opciók mellett, lehetőség van még a PDF metaadatainak megadása mellett különleges fájl jellemzők beállítására is, mint például - PDF megnyitási jelszó, hiperhivatkozások létrehozása, gyors webes megjelenítési mód, bélyegképek megadása, befoglaló margók rajzolása a kimeneti PDF dokumentumba. Az alkalmazás képkereső modulja integráltan tartalmaz egy több millió elérési ponttal rendelkező nagy felbontású, kiváló minőségű, jogdíjmentes képadatbázishoz való ingyenes hozzáférést.

PDF beállítások paraméterezése

A JPG-PDF fájlformátumok konverziós folyamatának legfontosabb eleme a bemeneti JPEG-kódolású (JPG) és egyéb bitmap alapú képformátumok megfelelő előkészítése, valamint a PDF elérhető opcióinak lehető legpontosabb megadása, amely jellemzően meghatározza a kimeneti végeredményt. A bemenetként szolgáló kép forrásállományok kijelölésén és megfelelő sorrendbe helyezésén kívül számos, a képekkel kapcsolatos opció érhető el, ezeket megfelelő módon alkalmazva a kívánt kimeneti eredmény megjelenik. A szoftver tartalmazó és beállítást segítő vezérlőelemeinek funkciói nem választhatók teljesen szét egymástól, a paraméterek változtatása a kimenetet is befolyásolja. Az elsődleges beállítási szempont a PDF fájl lapmérete, amely meghatározza a végleges oldalméretet, de ez megváltozhat a kívánt kép orientációjának közvetlen megadása esetén. A kimeneti PDF méretének megadását több, előre beállított ISO szabványú lapméret segíti, továbbá lehetőség van egyéni értékek megadására is.

A kimeneti lapon elhelyezett kép méretezését és elrendezését a margóhatárokon belül egy vizuális elrendezési panel segíti. Az előnézeti panel kép- és PDF móddal is rendelkezik, amelyek között kattintással, menüből vagy gyorsgombok segítségével lehet váltani. Az ezek közötti kapcsolás tetszőleges, mindig a célnak leginkább megfelelő nézetet érdemes választani. A képnézet esetén a kép mindig a kerethez feszítve jelenik meg, arányosan a befoglaló panel méreteihez. PDF nézetre váltáskor azonban kiválasztható az ablakhoz igazítás, szélességhez igazítás vagy a DPI értékből számított nyomtatási (fizikai) képméretből számított eredeti méret.

JPG-PDF átalakítási folyamat

A szoftver leegyszerűsítve úgy működik, hogy a meghatározott sorrendben hozzáadott és támogatott képformátumú állományokat (BMP, GIF, JPEG/JPG, JPEG-2000, ICO, PNG, PCX, PSD, TGA, TIFF, WebP) a megadott paramétereknek megfelelően a kimeneti PDF-be helyezi el egymás utáni sorrendben, beágyazott képenként. Az alkalmazás a képfájok váróistához való hozzáadásával veszi kezdetét. Az FM JPG To PDF Converter Pro ebben a fázisban is segíti a részfeladat megvalósítását, többféle módszerrel adhatók meg a forrásként szolgáló képek a folyamat rendszeréhez. Itt a képek sorrendje fontos, ahol a várakozási listán is láthatóan, fentről lefelé tartó irányban történik majd a képek beágyazása a PDF dokumentumba.

Képfájlok előkészítése

A listára helyezett képek kijelöléskor megjelennek egy nézeti vizuális panelen a választható kép vagy PDF előnézeti módban. Az előnézet alatt közvetlenül láthatóak a képre vagy PDF-re vonatkozó fontosabb adatok, információk - méret, felbontás, típus, színmélység, valamint a DPI értékéből számított méretek adatai.
A képek végső megjelenési sorrendjét pontosan meg kell határozni. A hatékony működéshez szükséges néhány szerkesztési, módosítási művelet a listára helyezett bemeneti képekkel kapcsolatban, amelyek a következők lehetnek:

 • képek hozzáadása a listához különböző forrásokból
 • kép előnézete – egyszerű kép vagy PDF nézeti módban
 • kép megtekintése külső megjelenítő alkalmazással
 • vágólapra másolás
 • sorrend módosítása
 • konverzióra kijelölt elemek meghatározása
 • különböző fájl- és metaadatok alapján történő rendezés a táblázat fejlécére való kattintással (felbontás, típus, DPI, fájlméret)
 • ismétlődő képek eltávolítása
 • forgatás

A JPG-PDF konverziós folyamat során csak a kijelölt képek lesznek átalakítva és beágyazva a kimenetként létrejövő PDF fájlba. Az FM JPG To PDF Converter Pro alkalmazás megfelelő beállításaival létre lehet hozni tetszőleges számú PDF formátumú fényképalbumot vagy valamilyen szempontból csoportosított képekből álló, egységes megjelenésű, akár jelszóval védett PDF dokumentumokat is.

Képekből elkészített PDF dokumentum

Egységes megjelenésű képek a PDF dokumentumban - FM JPG To PDF Converter Pro
Bitmap képek egységes megjelenése a PDF dokumentumban

JPG-PDF konverziós szoftver letöltése

Az alkalmazás képes JPEG vagy egyéb más formátummal rendelkező képekből álló PDF fájlok előállítására néhány egyszerű beállítást követően. Az FM JPG To PDF Converter Pro szoftver lehetővé teszi, hogy nagy számú JPG képet, fotót, grafikát, többoldalas TIFF vagy GIF animációkat alakítson át egyszerűen PDF formátumba, kötegelt feldolgozási módban. Egy lépésben helyezhet el képeket, fotókat, grafikus állományokat egy egységes elrendezést és megjelenítést biztosító PDF formátumba, amely akár hiperhivatkozásokat, bélyegképeket is tartalmazhat. A megnyitási jelszóval védhető PDF fájlokban található képek az automatikus optimalizációt követően kiváló minőségeben lesznek elérhetők. Nagy felbontású, jogdíjmenetes képek natív támogatása az integráltan elérhető képkereső modul segítségével kiegészítheti az elkészült PDF dokumentumokat.

Kötegelt módú JPG-PDF konverzió

Forrás JPEG képek

A szoftver használata lehetővé teszi, hogy képeket, fotókat, grafikus fájlokat konvertájon PDF formátumba. Az FM JPG To PDF Converter Pro letöltése után néhány beállítással megkezdődhet az átalakítási folyamat.

Kimeneti PDF fájlok

Kiváló minőségű képek helyezhetők el a kimenetként meghatározott PDF fájlba, amely akár jelszóval is védhető. Hiperhivatkozások kapcsolódhatnak a fényképekhez az optimalizált felbontás megtartása mellett.

Licenc kiválasztása

Az alábbi gombra kattintva kiválasztható az egyéni vagy a csoportmunkához leginkább megfelelő szoftver licenc.

Az alkalmazás nem csak egy egyszerű JPG-PDF átalakító, amely akár több száz képet is képes átkonvertálni egyidejűleg PDF fájlokba, hanem számos kényelmi és optimalizációs megoldást is kínál. Alapértelmezett beállításai mellett lehetőség van egyéni, a konkrét feladathoz megfelelően igazodó értékeket is megadni. Az FM JPG To PDF Converter Pro az elrendezést segítő előnézeti területen biztosítja a valós idejű képmegjelenítést, valamint a PDF valós idejű generálását is. Használat közben a változtatások azonnal érvénybe lépnek, mindezek vizuálisan nyomonkövethetők. Fotóalbumok létrehozásakor a beépített képkereső modul hozzáférést biztosít több millió jogdíjmentesen felhasználható kép adatbázisához. Az integrált képkereső modullal letöltött és beillesztett kiváló minőségű fényképekkel, illusztrációkkal könnyedén kiegészíthető az elkészítésre szánt PDF dokumentum.

PDF megjelenítés és oldalbeállítás

A JPG képek PDF fájlokba való konverziós folyamata során a forrás képek kiválasztását követően meg kell határozni a kimenetként szolgáló PDF lapméreteit (szélesség, magasság) és a lap tájolását (automatikus, portré, tájkép). A szoftver által támogatott ISO szabványú PDF méretek – A5, A4, A3, A2, A1, Letter (US), Legal (US). Továbbá, opcionálisan választható még az egyedi és a bementi kép DPI értékből számítot méret is, ekkor a kép méretétől függően változhatnak a kimeneti PDF oldalainak méretei.

A képekből, grafikákból, fotókból álló PDF-ek szerkesztése során elsődleges szempont, hogy a szoftver pontosan jelenítse meg a beállítások változtatása nyomán előálló módosult megjelenést. A szoftver rendelkezik valós idejű PDF rendereléssel, amely azonnal reagál pl. a lapméret, margóbeállítás, igazítási pontok, kép forgatás, tájolás stb. megváltoztatása esetén. A szerkesztési és előnézeti panelen mindig az aktuális elrendezésnek megfelelő kép jeleneik meg, legyen az a képi vagy PDF előnézeti mód. Kiegészítő információval szolgál még az előnézet bal alsó sarkában látható információs panel, amely a bemenetként szolgáló és kijelölt kép DPI értékéből számított nyomtatási méretet mutatja. A képek igazítása során általában a PDF előnézeti módot érdemes használni a hatékonyabb áttekinthetőség érdekében. Az előnézeti területen a képre jobb gombbal kattintva megjelenő menüből különböző nézeti- és szerkesztési opciókat lehet elérni, mint pl. PDF nagyítási beállítások, kép forgatása.

PDF szerkesztési beállítások

PDF szerkesztési gyors menü - FM JPG To PDF Converter Pro
Gyors elérésű szerkesztő menü a PDF előnézeti területen

Képek hozzáadása a konverziós folyamathoz

A kimeneti PDF előállításához szükség van a kiválasztott képek hozzáadására az átalakítási folyamathoz. A listán szereplő képfájlok a megfelelő sorrendben lesznek beágyazva a PDF-be, a kép elkódolásánál lehetőség van beállítani, hogy ezt minden képnél JPEG vagy bitmap kódolással végezze el a szoftver. Csak kivételes esetekben érdemes a bitmap kódolást választani, mert ez nagy fájlméretet eredményezhet. Kivételt képez, ha a kép eredetileg is JPEG/JPG formátumú, akkor a forrás kép formátumát veszi figyelembe. Ha a beágyazott kép JPEG kódolású, akkor ennek kompressziós értéket is szabályozni lehet egy százalékos paraméter érték alapján. Fényképezőgéppel készült képek esetén beállítható a JPEG fájl fejlécének EXIF adataiból származó képorientációs mező figyelembe vétele. A számítógépről fájlszinten elérhető képek mellett különleges képforrás lehet még a nagy felbontású, jogdíjmentes képekből történő internetes képletöltés. A szoftver által támogatott képtípusok: BMP, GIF, JPEG/JPG, JPEG-2000, ICO, PNG, PCX, PSD, TGA, TIFF, WebP.

Speciális formátumú képfájlok támogatása

Az alkalmazás fel van készítve különleges képfájl típusok kezelésére is, ezek a többoldalas TIFF vagy az animált GIF (aGIF87, aGIF89) állományok. Ezeknek a képeknek a PDF-be történő konverziója esetén az összes képkocka (frame) kerül beágyazásra a kimeneti fájlba. Listán való kijelölésük esetén Az előnézeti panel alatt megjelenik egy léptető vezérlőelem, amellyel oldalanként lehet megtekinteni az egyes képkockákat (TIFF). Animált GIF tartalmak esetén a szoftver automatikusan lejátsza az animációt a megfelelő renderelési sebességgel (FPS).

Képek optimalizálása a PDF fájlokban

A szoftver alapértelmezetten támogatja a nagy felbontású képek optimalizálását a PDF fájlokba történő beágyazásukat megelőzően. Ekkor a kép végső pozíciójából és méreteiből kiszámítható az optimális képpontsűrűség, amellyel jelentős fájlméret csökkenés érhető el a képminőség romlása nélkül. Az alkalmazás különleges beállításainál kiválasztható a gyors webes nézet is, amely kombinálható a képoptimalizálással, így a webre szánt képekből készült PDF-ek a lehető legkisebb mérettel és a legjobb minőséggel fognak rendelkezni.

Képlista szerkesztési műveletek

Az FM JPG To PDF Converter Pro segítséget nyújt a képlista elemeinek hatékony rendezésére, mivel a PDF-be a listának megfelelő sorrendbe kerülnek be a képelemek. A listán való mozgatási műveletek minden esetben a kijelölt képekre vonatkoznak és azok csoportosan hajtódnak végre. A lista alatt található fel-le mozgatáson kívül a rendezési sorrendet módosítja a képlistát tartalmazó táblázat egyes fejléceire történő kattintás (név, felbontás, formátum, DPI, fájlméret). Kép- illetve fájl tulajdonságokra is vonatkozhat a kijelölés (állapot, képtípus, tájolás). Új képfájl a listára való hozzáadáskor alapértelmezetten a sor végéhez adódik, kivéve ha a táblázat valamelyik mezője szerint már rendezett. A listában a hozzáadó és a kivonó jelölési módok válaszhatók.

Az FM JPG To PDF Converter Pro fontosabb kezelőelemei

Az FM JPG To PDF Converter Pro grafikus felhasználói felülete
Főbb vezérlőelemek elhelyezkedése a szoftver felületén
 1. Rendszer főmenü
 2. Képek hozzáadása a listához
 3. Integrált képkereső és letöltő modul
 4. Szoftver online információs weboldal
 5. Kép konverziós lista elemeinek táblázata
 6. Listaelem kiválasztó almenü
 7. Kiválasztott/összes listaelem
 8. JPEG képminőség szabályozás
 9. Beágyazott kép kódolási mód
 10. JPEG fotó EXIF tájolási opció
 11. PDF oldalméret beállító
 12. Kép igazítás és elrendezés
 13. Margókkal kapcsolatos beállítások
 14. Üres lapterület eltávolítása
 1. Beágyazott kép optimalizálás
 2. Margók és segédvonalak rajzolása
 3. Előnézeti mód választóelemek
 4. Aktuális kép elérési útvonal
 5. Listaelem léptető gombok
 6. Előnézeti panel képterület
 7. Forrás kép információs panel
 8. Mértékegység választó
 9. Előnézeti funckió gyorsgombok
 10. PDF nagyítási beállítások
 11. PDF metaadat és speciális opciók
 12. Kimeneti fájl profil beállítások
 13. Alapértelmezett alkalmazás értékek
 14. Művelet indító/leállító gomb

JPG képek PDF formátumba történő átalakításának folyamata

 • Képek hozzáadása a támogatott formátumú képfájlokból (BMP, GIF, JPEG/JPG, JPEG-2000, ICO, PNG, PCX, PSD, TGA, TIFF, WebP) helyi gépről vagy hálózati meghajtóról 2
 • Ingyenes, nagy felbontású, jogdíjmentes – JPG, PNG képek, illusztrációk, grafikák letöltése internetes képadatbázisból és hozzáadása a listához a képkereső és letöltő modul használatával 3
 • Képelemek rendezése a vezérlőelemek segítségével – kijelölések, sorrend meghatározása 5, 6
  • A PDF-be kerülő képek sorrendjére ügyelni kell, ha többoldalas PDF kimeneti mód van megadva a fájl profil beállításoknál
 • JPEG kódolású képek, fotók minőségi 8, valamint kép orientációra vonatkozó beállítások
  • JPEG minőségre vonatkozó (tömörítési ráta) abban az esetben érvényes, ha a beágyazott képek JPEG-kódolásúak 9
  • Általában ajánlott a JPEG-kódolás beállítása, mert ez lényegesen kisebb PDF fájl méretet eredményez 9
  • Kamerával készült fotók esetén ajánlott az EXIF választókapcsolót használni a helyes képorientáció megtartásához 10
 • PDF oldalméretének meghatározása a szabványos lapméretekből 11
  • Szabványos lapméretek: A5, A4, A3, A2, A1, Letter (US), Legal (US) – forrás képméretből számított és egyénileg megadott méretek
 • Képek igazítása a margókhoz a lapon belül – alappontokhoz való igazítás, nyújtás, aránytartás 12
  • Kilenc igazítási pont a lapméret és a margók által behatárolt területen belül
  • A képarány tartó kapcsolóval a kép nagyítása során mindig megtartja az eredeti képarányt
  • A nyújtás kapcsolóval a margókig nyútja a képet, függetlenül a képmérettől
 • Lapméreten beüli margók megadása 13, 16
  • A margók értékei a beállított mértékegységre 22 vonatkoznak (milliméter, hüvelyk, képpont)
  • A zárolási választógomb alkalmazásával a margóértékek azonosak lesznek
 • Képen kívüli üres területek figyelmen kívül hagyása 14
  • A lapméret és a margók által határolt fennmaradó, üres területek a PDF készítésekor eltávolításra kerül
 • Beágyazott kép optimalizálás – a számított végső képméretből az optimális méret/minőség beállítása 15
  • Nagyméretű képek végső lapmérethez való optimalizálása minőségromlás nélkül (alapértelmezetten ajánlott)
 • Szerkesztési/beállítási folyamat közben használható információs elemek
  • Szerkesztési előnézeti mód választó (egyszerű kép, PDF) 17
  • Előnézeti panel aktuális kép vagy PDF tartalommal 20
  • DPI értékből számított eredeti képméret 21
 • Rendezési/kijelölési vezérlőelemek az előkészítő folyamathoz 22-24
 • Kimeneti PDF-re vonatkozó meta-, különleges- és fájl profil beállítások 25
  • PDF metaadatok: cím, tartalom, szerző, kulcsszavak
  • Különleges PDF beállítások: megnyitási jelszóvédelem, hiperhivatkozás (külső weboldalra mutató link), gyors webes megjelenés, bélyegképek
 • Egy- vagy többoldalas PDF-re vonatkozó fájl profil beállítások 26
  • A szoftver lehetőséget nyújt egy PDF-en belül tetszőleges számú kép elhelyezésére (több oldalas fájl) vagy képenkénti PDF konverzió megvalósítására is
 • A "Start" gombra kattintva indítható a JPG-PDF konverziós folyamat 28
 • A JPG-PDF átalakítási művelet végrehajtását egy folyamatjelző indikátoron lehet nyomonkövetni, amely százalékos értékekben mutatja a konverziós folyamat feldolgozását
 • Az elkészült képeket tartalmazó kimeneti PDF fájlt vagy fájlokat a beállítástól függően az alkalmazás megjeleníti az alapértelmezett PDF-olvasó programmal 26

Előnézeti panel megjelenítési módjai

 1. Szabványos és egyedi PDF oldalméretek kiválasztása – A5, A4, A3, A2, A1, Letter (US), Legal (US)
 2. Beágyazott képek tájolása (automatikus, portré, tájkép)
 3. Kép elhelyezésének igazítása a margókhoz viszonyítva a PDF oldalain belül
 4. Egyedi PDF oldalméretek megadása
 5. Kép átméretezés a margókhoz, aránytartó nyújtás
 6. Margók értékeinek megadása a beállított mértékegység szerint, margók rajzolása

Beágyazott képek igazítása a PDF oldalain belül

A képlista alatti képernyő területen elhelyezkedő vezérlőelemek lehetőséget kínálnak a beállított lapméretű PDF-en belüli képek igazítására a margók behúzási értékeinek megfelelően. A nézetek (egyszerű kép, PDF mód) közötti váltások megadásával a leginkább megfelelő előnézeti üzemmód állítható be. A kép elrendezésének szerkesztésekor ajánlott a PDF nézeti mód használata. Mivel az FM JPG To PDF Converter Pro valósidejű PDF renderelést alkalmaz, ezért a megadott változtatások valós időben, késedelem nélkül jelennek meg az előnézeti területen.

A kimeneti PDF méretének 1, 4 beállítása után megadható a beágyazott JPG és más típusú képek egységes tájolása 2, igazítása 3 az alkalmazott margóértékekhez megfelelően. Az automatikus tájolás megadása esetén a bementi kép tájolása igazodik a PDF oldalméreteihez. Kilenc fő igazodási pont választható 3, amelyeket a pozícionáló gombokkal lehet beállítani, alapértelmezett a középre igazított érték. A képek aránytartó és nyújtási választóelemeinek 5 kapcsolásával lehetőség van a margóhoz (arányosan) nyújtani a képet.

Margók alkalmazása a PDF előkészítése során

A margók használata opcionális, ekkor a teljes lapterülethez viszonyul a bemenetként megadott forrás kép végső megjelenése. Nullától különböző margóértékek beállítása 6 esetén a PDF lapméretéből kivonódik a margók által meghatározott méret, a kép a margók befoglaló méreteihez fog igazodni. Opcionálisan válaszható a margók rajzolása funkció. Ekkor a margóbeállításoknak megfelelően a PDF-re a kép rajzolása előtt a margók és segédvonalak kirajzolása is megtörténik, ez elsősorban előnézeti- és pozícionálási célokat szolgál.

Az üres területek eltávolítására szolgáló választókapcsoló alkalmazásával (képernyő bal alsó sarok) a végső képterületen kívüli üres részek eltávolításra kerülnek a PDF oldalairól. Így egyéni lapméretek jöhetnek létre, a PDF módú előnézeti módban ez szintén látható.

Külső forrásból származó képek beszerzése a képkereső modullal

A képekből készült PDF fájlok, fényképalbumok készítése során szükséges lehet, hogy egy adott PDF elkészítéséhez hiányzik néhány jó minőségű, szabadon felhasználható, releváns fotó vagy kép. Az alkalmazás rendelkezik egy beépített képkereső és letöltő modullal, melynek használatával a programon belül lehetővé válik kulcsszó vagy téma alapján történő képkeresés és letöltés. A keresés eredményét követően a kiválasztott képek a megfelelő méretben és felbontásban közvetlenül letölthetőek az aktuális képlistára. Ezek a képek ugyanúgy felhasználhatók PDF-be történő konverzióra, mint a helyi PC-ről betöltött grafikus fájlok. Az integrált képkeresővel letöltött képek nem menthetők el egy képlista tartalmaként, de megfelelő szoftver licenc megléte esetén ennek mentése a helyi gépre megoldható külön fájlonként.

A keresést követően megjelenő találati lista alacsonyabb felbontású képeket tartalmaz, amelyek a képre vonatkozó információkat tartalmaznak. Ilyen pl. – a képhez tartozó közvetlen link az interneten elérhető weboldalhoz, a kép típusa (fénykép, illusztráció, vektorgrafika). A letöltést szimbolizáló ikonra kattintva pedig kiválasztható a szükséges felbontás, amellyel a szoftver letölti a kívánt képet. A képkeresőnek megadható a kép típusa, tájolása (vízszintes vagy függőleges elrendezés), továbbá a keresés nyelve is. A keresési műveletet folyamatjelző indikátoron lehet nyomonkövetni, amely oldalanként húsz találatot jeleníthet meg. Az integrált képkeresővel elérhető fényképek, illusztrációk, grafikák jogdíjmentesen, korlátozások nélkül és szabadon felhasználhatók a PDF készítése során

Integrált képkereső és letöltő modul

Képkereső és letöltő modul - FM JPG To PDF Converter Pro
Szabadon felhasználható, jogdíjmentes képek letöltése

Több millió ingyenes kép közvetlen elérése

A szoftver képkereső- és letöltő modulja, több millió, szabadon felhasználható, jogdíjmentes képhez ad közvetlen hozzáférést. Kulcsszó vagy téma alapján kereshető fényképek, illusztrációk, grafikák kiváló minőségben érhetők el a keresőmodul használatával. A keresés eredményeként JPG és PNG típusú találatok fognak megjelenni. A képkereső modul ablakát az alkalmazás felületén elhelyezett dedikált gombra való kattintással lehet megjeleníteni vagy a CTRL+N billentyűkombinációval. Ezt követően a keresőmezőbe írt kulcsszó megadásával és a választókapcsolók, illetve a nyelvi beállításoknak megfelelően használható a modul képkereső funkciója. A találati lista a lekérdezést követően azonnal megjelenik előnézeti minőségben és képfelbontással.

Nagy felbontású fényképek letöltése az integrált képkereső modullal - FM JPG To PDF Converter Pro
Fényképek, grafikák, illusztrációk letöltése az integrált képkereső modullal

Képkereső modul szerkezeti felépítése

 1. Keresőmező
 2. Keresési nyelv kiválasztó
 3. Keresési opciók – kép típus, tájolás, mesterséges intelligencia által generált képek
 4. Találati kép linkje a forrás weboldalra
 5. Találati kép típusa – fénykép, illusztráció, vektorgrafika
 6. Találati kép letöltése a különböző felbontásokkal
 7. Találati kép alacsony felbontású előnézete
 8. Gyors elérésű letöltési menü

A képletöltő modul integrációja a JPG-PDF konverziós szoftverbe

Az opcionális képkereső- és letöltő modul használatához internet hozzáférésre van szükség, ennek hiányát a szoftver figyelmeztetéssel jelzi. A képtalálati lekérdezések titkostott https protokoll védelme alatt, biztonságos körülmények között hajtódnak végre. A több millió képet kiszolgáló adatbázis tartalmát az egyik legjobb minőségű jogdíjmentes és ingyenes fényképeket, grafikákat, illusztrációkat biztosító külső szolgáltatás látja el. A szoftverbe épített képkereső- és letöltő modul az FM JPG To PDF Converter Pro szerves részét képezi, használata ingyenes.

A keresési kérést megelőzően megadható a kép tájolása, típusa, valamint ezek tetszőleges kombinációja. Továbbá a képkereső modul nemzeti nyelvű keresési lekéréseket is támogat. A több mint húsz nyelvből a modul ablakának jobb felső sarkában található választóelem 2 kijelölésével adható meg a kívánt nyelvi beállítás. Külön megadható a mesterséges intelligencia által generált képek 3 lekérdezése is. Egy találati oldal maximum húsz képet tartalmazhat, az ezek közötti navigálást lapozógombok segítik, mellette található az aktuális találati- és az összes elérhető oldal száma.

Nagy felbontású, jogdíjmentes képek PDF-be konvertálva

A képkeresési találatok megjelenését követően a képterület megfelelő ikonjára 6 kattintva kiválasztható a letölteni kívánt kép felbontási minősége. A képfelbontás kiválasztását a kattintást követően megjelenő menüből 8 lehet kezdeményezni. Az elérhető felbontások licencfüggőek, ami azt jelenti, hogy a legmagasabb képfelbontásokat a megfelelő szoftver licenccel lehet elérni.

A modul segítségével letöltött képek azonnal a várakozási képlistára kerülnek, konverzióra való kijelölése esetén ugyanúgy részt vesznek majd a JPG-PDF átalakítási folyamatban, mint a helyi PC-ről beolvasott grafikus fájlok. A letöltött képek optimalizációja és a többi képpel kapcsolatos funkció ugyanúgy elérhető, mint a fájlrendszerből beolvasott grafikus állományok esetén. Megfelelő szoftverlicenc megléte esetén a képkereső modullal letöltött képek a helyi háttértárolóra elmenthetők JPG vagy PNG fomátumban.

Az FM JPG To PDF Converter Pro grafikus felhasználói felülete

Az FM JPG To PDF Converter Pro tulajdonságai

 • Kötegelt módú JPG-PDF fájl átalakítás
 • Szabványos PDF lapméretek
 • Automatikus képoptimalizálás
 • Egy- és többoldalas PDF kimenetek
 • Valósidejű PDF renderelés
 • 80M+ méretű fotók támogatása
 • Fénykép EXIF tájoáls
 • Tetszőleges méretezések
 • Speciális képmegjelenítés
 • Kép pozícionálási módok
 • Integrált képkereső- és letöltési modul
 • Jelszóvédett PDF
 • Többoldalas TIFF, animált GIF konverzió
 • Képre helyezhető hiperhivatkozás
 • Gyors webes megjelenés
 • Előnézeti PDF bélyegképek
 • Önálló működési mód
 • Részletes dokumentáció
 • Gyors konverziós folyamat
 • Többnyelvű felhasználói felület

FM JPG To PDF Converter Pro letöltése

A szoftver képes nagy számú JPG és más típusú bitmap képeket PDF formátumú fájlokká alakítani kötegelt működési módban, integrált képkereső szolgáltatással kiegészítve. Fejlett képoptimalizálási képességei lehetővé teszik a nagy felbontású képek minőségének megőrzését csökkentett fájl méretek mellett.

FM JPG To PDF Converter Pro screenshot
Alkalmazás neve:
FM JPG To PDF Converter Pro
Rövid leírás:
Professzionális JPG-PDF fájl konvertáló
Aktuális verzió:
2.03
Nyelv:
English, Bulgarian, Chinese simplified, Croatian, Czech, Danish, Dutch, Finnish, French, German, Greek, Hindi, Hungarian, Indonesian, Italian, Japanese, Korean, Lithuanian, Norwegian, Romanian, Russian, Spanish, Portuguese, Polish, Swedish, Thai, Turkish, Vietnamese
Megjelenési dátum:
November 16, 2023
Telepítő méret:
16.13 MB
 • Windows 7, 8, 10, 11 Operating System (32 & 64-bit)
 • 2 GHz CPU Intel Pentium Core or Atom, AMD Athlon 64 Processors
 • 4 GB System Memory
 • 30 MB Hard Disk
 • Active Internet Connection
 • Version 2.03 - (Released on November 16, 2023)
  • Small GUI updates
 • Version 2.02 - (Released on October 15, 2023)
  • Improving window positioning on multi-display systems
 • Version 2.0 - (Released on Sptember 8, 2023)

Grafikus fájlok átalakítása PDF formátumba

Ennek a fájl konverziós szoftvernek a használatával képekből, fotókból, grafikus fájlokból álló PDF formátumú dokumentumokat lehet egyszerűen elkészíteni. A létrehozott PDF fájl nagy számú beágyazott képet tartalmazhat, amelyek optimalizáltak és alkalmazkodnak a PDF oldal- és margó méreteihez. A PDF oldalain belül a képeket tetszőleges módon igazítani lehet a rendelkezésre álló területen belül. Az alkalmazás támogatja a JPG képek lapon belüli igazításán kívül a tájolás beállításait (automatikus, portré, tájkép módok), valamint a képek forgatását, nyújtását, méretezését. A kimeneti PDF rendelkezhet speciális tulajdonságokkal is, mint pl. – metaadatok, megnyitási jelszó védelem, hiperhivatkozások, gyors webes megjelenésű optimalizáció, bélyegképek támogatása. Az alkalmazásba integrált képkereső- és letöltő modul használatával több millió ingyenes, nagy felbontású és jogdíjmentes képhez biztosít korlátlan hozzáférést.

Kötegelt módú JPG-PDF fájl konverzió

Az FM JPG To PDF Converter Pro elsősorban nagy számú JPG kép, fotó, egyéb grafikus formátumú fájl egy lépésben történő átalakítására lett kifejlesztve, amely kimenetként PDF fájlokat állít elő. Kötegelt módban képes BMP, GIF, JPEG/JPG, JPEG-2000, ICO, PNG, PCX, PSD, TGA, TIFF, WebP képformátumokat beágyazott képek formájában átalakítani a PDF fájlokba. A konverziós folyamatot megelőzően egy vizuális szerkesztési területen, képi- és PDF előnézeti módban követhetjük nyomon a beállítások változtatásait. A képlistára helyezett grafikus fájlok rendezését többféle vezérlőelem segíti, amellyel a képek megfelelő sorrendjét be lehet állítani. A szoftver többnyelvű felhasználói támogatással rendelkezik.

Kérdések és válaszok a JPG-PDF átalakítási folyamattal kapcsolatban

A JPEG kódolású képek különösen alkalmasak a digitális fényképezéshez, mivel megőrzik a fényképek részletgazdagságát és részletességét, miközben hatékonyan kezelik a fájlméretet. A JPEG-eket gyakran használják weboldalakon és közösségi médiaplatformokon, mivel tömörítési algoritmusuk gyorsabb betöltési időt tesz lehetővé, javítva a felhasználói élményt. Ezenkívül a JPEG kódolású képeket széles körben használják prezentációkban, dokumentumokban és grafikai tervezésben.

A PDF fájlok egyik legfontosabb jellemzője a platformfüggetlenség, amely biztosítja a konzisztens formázást és elrendezést a különböző eszközökön és operációs rendszereken. A PDF-ek arról is ismertek, hogy képesek szöveget, képeket, sőt interaktív elemeket is tartalmazni, így a jogi szerződésektől kezdve a digitális brosúrákig a legkülönbözőbb dokumentumtípusok számára alkalmasak. Emellett a PDF-ek támogatják az olyan biztonsági funkciókat, mint a jelszóvédelem és a titkosítás, így biztonságos eszközt biztosítanak az érzékeny információk megosztásához.

A bittérképes kép, más néven raszteres kép, olyan digitális grafika, amely egyedi pixelek rácsából áll. Minden egyes képpont a kép egy adott pontjának színére és intenzitására vonatkozó információt tartalmaz. A bittérképes képeket a felbontásuk határozza meg, a nagyobb felbontás nagyobb részletességet biztosít, de nagyobb fájlméretet is eredményez. Az általános bittérképes képformátumok közé tartozik a JPEG, a PNG és a BMP és széles körben használják őket a digitális fényképezésben, a grafikai tervezésben és más olyan alkalmazásokban, ahol a bonyolult részletek megőrzése elengedhetetlen.

A DPI vagy Dots Per Inch (képpont per hüvelyk) a fényképek kritikus jelölése, mivel ez határozza meg a felbontásukat és következésképpen a nyomtatási minőségüket. A DPI-érték azt jelzi, hogy hány egyedi pont található a nyomtatott kép egy hüvelyknyi felületén. A magasabb DPI-értékek élesebb és részletesebb nyomatokat eredményeznek.

A JPEG EXIF (Exchangeable Image File Format) orientáció egy JPEG-fájlokba ágyazott metaadatcímke, amely meghatározza a kép orientációját. Információt nyújt arról, hogy a képet el kell-e forgatni vagy meg kell-e fordítani a helyes megjelenítéshez az eszköz felvételkori tájolása alapján. Ez az EXIF orientációs címke lehetővé teszi az automatikus beállításokat, biztosítva, hogy a képek a kívánt módon jelenjenek meg, anélkül, hogy manuális korrekciókra lenne szükség.

A metaadatok fontos részleteket tartalmaznak a dokumentumról, beleértve a szerzőséget, a létrehozás dátumát és a kulcsszavakat, javítva a kereshetőséget és a rendszerezést. Emellett megkönnyíti a verziókezelést és a dokumentumkövetést, így könnyebben kezelhetők a revíziók és a frissítések. A metaadatok emellett fokozhatják a biztonságot is, mivel lehetővé teszik a dokumentum készítői számára, hogy korlátozásokat és jogosultságokat határozzanak meg, így biztosítva az érzékeny információk megfelelő védelmét.

A kötegelt feldolgozást akkor alkalmazzák szoftveralkalmazásokban, amikor ismétlődő feladatok automatizálására vagy nagy mennyiségű adat egyidejű feldolgozására van szükség. Különösen hasznos olyan feladatok kezelésére, amelyek szabványosíthatók és nem igényelnek valós idejű interakciót. A szoftveralkalmazások gyakran használják a kötegelt feldolgozást olyan feladatokhoz, mint az adatelemzés, a fájlkonvertálás, a rendszer biztonsági mentése és a rutinszerű karbantartási műveletek. Ez a megközelítés jelentősen javítja a hatékonyságot, mivel lehetővé teszi több művelet kézi beavatkozás nélküli végrehajtását.

A PDF-fájlokba beágyazott képek optimalizálása magában foglalja a dokumentum hatékonyságának és teljesítményének növelését a képek méretének és minőségének kezelésével. A folyamat célja, hogy egyensúlyt teremtsen a képminőség fenntartása és a fájlméret csökkentése között, biztosítva a gyorsabb betöltési időt és a dokumentum általános reakciókészségének javulását.

A minőségi beállítások vezérlésével a felhasználók optimalizálhatják a képeket bizonyos célokra, például webes megjelenítésre vagy kiváló minőségű nyomtatásra. A magasabb minőségi beállítások több részletet őriznek meg, de nagyobb fájlméretet eredményeznek, míg az alacsonyabb beállítások csökkentik a fájlméretet, de csökkenthetik a kép élességét.

A PDF-fájlok gyors webes megjelenítése egy olyan funkció, amelynek célja a PDF-ek online megtekintésének optimalizálása. Ez a funkció lehetővé teszi a PDF-fájl fokozatos megjelenítését a webböngészőben, így a felhasználók már a teljes fájl letöltése előtt elkezdhetik a dokumentum megtekintését. Azáltal, hogy a PDF struktúrája a kezdeti megjelenítést előtérbe helyezi, a gyors webes nézet jelentősen javítja a felhasználók PDF-tartalmakhoz való hozzáférésének és a velük való interakciónak a sebességét a weben.

A korábban megvásárolt szoftver licencet az alábbi linkre kattintva magasabb szintűre emelheti.

Hogyan ellenőrizhető a meglévő szoftver licenc típusa?
A szoftver menüjéből válassza a "Súgó" menüpontot, majd kattintson az "Az alkalmazásról" menüpontra. Az ablakban ezután megjelenik a meglévő szoftver licenc típusa.

A "User Licence" szoftver licenc frissítése "Advanced Licence"-re:
Kattintson ide az FM JPG To PDF Converter Pro jelenlegi licencének magasabb szintűre emeléséhez.

Kapcsolódó szoftver: Ingyenes használatú JPG-PDF konverter

Ingyenesen elérhető és szabadon felhasználható a JPG-PDF fájlok konverziója közötti átalakítási műveletre fejlesztett a Free JPG To PDF Converter alkalmazás. A kötegelt működési móddal rendelkező szoftver használatával költségmentesen lehet megvalósítani a grafikus fájlok és a PDF formátumok közötti fájl konverziót. A többnyelvű felhasználói támogatással rendelkező alkalmazás képes JPEG-kódolású és egyéb támogtott grafikus formátumokat PDF fájlokká alakítani. A szoftver bármilyen célra és alkalmazott környezetben korlátozások nélkül használható.